przepisy, Obiadowo
    fotka

    Zapiekanka z komosy

    ZAPIEKANKA Z KOMOSY

    Składniki:
    - 0,5 kg komosy
    -2 łyżki oleju
    -3 ząbki czosnku
    -dwa jajka
    -sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    -10 dag tartego żółtego sera
    -pół szklanki śmietany

    Komosę opłukać, osączyć i zblanszować w osolonym wrzątku, dokładnie odcedzić. Z reszty składników przyrządzić sos, dodać zmiażdżony czosnek. Wymieszać sos z komosą, całość włożyć do żaroodpornego naczynia i zapiec w piekarniku w temp.180 stopni przez 20 – 30 min.

    Zapiekankę można przyrządzić również w głębokiej patelni lub w woku.

    (Przepis własny Katarzyny Koncewicz – komosa i pokrzywa do nabycia w ekosklepie)

      Serwis powstał dzięki pomocy finansowej Unii Europejskiej i Budżetu Państwa w ramach Programu Phare 2003 PL2003/004-379.01.01Organizacje pozarządowe na rzecz zrównoważonego rozwojuZa treść serwisu odpowiada Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju, poglądy w nim wyrażone nie odzwierciedlają w żadnym razie oficjalnego stanowiska Unii Europejskie