przepisy, Desery
    fotka

    MUS Z DYNI Z MORELAMI

    Składniki:

    750 g dojrzałej dyni, 200 g suszonych moreli, 1 szklanka soku jabłkowego, 1 łyżeczka mielonego imbiru, po 1/2 łyżeczki mielonych goździków i cynamonu, 1 łyżka miodu.

    Przygotowanie:

    Morele umyć, drobno posiekać, zalać w garnku sokiem jabłkowym i gotować ok. 10 min. Dynię obrać i usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Połowę moreli wyjąć z garnka, a do pozostałych wsypać pokrojoną dynię i gotować razem jeszcze ok. 10 min. Następnie dynię i ugotowane z nią morele zmiksować, dodać imbir, goździki, cynamon i miód, wymieszać z pozostałymi morelami. Podawać z bitą śmietaną.

      Serwis powstał dzięki pomocy finansowej Unii Europejskiej i Budżetu Państwa w ramach Programu Phare 2003 PL2003/004-379.01.01Organizacje pozarządowe na rzecz zrównoważonego rozwojuZa treść serwisu odpowiada Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju, poglądy w nim wyrażone nie odzwierciedlają w żadnym razie oficjalnego stanowiska Unii Europejskie