przepisy, Desery
    fotka

    GOFRY DYNIOWO-POMARAŃCZOWE

    Składniki:

    150 g masła, 50 g cukru, 4 jaja, 300 g jogurtu naturalnego, 400 g maki, 1 łyżeczka proszku do pieczenie, szczypta soli, 200 g miąższu dyni, 200 ml soku pomarańczowego, cukier puder.

    Przygotowanie:

    Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Jaja rozbić, oddzielając żółtka od białek. Żółtka i jogurt połączyć z utartym masłem. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, dodać do masy. Dodać startą na tarce dynię i sok pomarańczowy. Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Upiec gofry, gorące posypać cukrem pudrem.

      Serwis powstał dzięki pomocy finansowej Unii Europejskiej i Budżetu Państwa w ramach Programu Phare 2003 PL2003/004-379.01.01Organizacje pozarządowe na rzecz zrównoważonego rozwojuZa treść serwisu odpowiada Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju, poglądy w nim wyrażone nie odzwierciedlają w żadnym razie oficjalnego stanowiska Unii Europejskie