przepisy, Desery
    fotka

    DESER Z DYNI I KUKURYDZY (INDIAN PIMA)

    Składniki:

    1 mała, dojrzała dynia (ok. 500 g), 250 g kukurydzy (mrożonej lub z puszki), 2 łyżki razowej mąki pszennej, 100 g cukru, 2 łyżki whisky.

    Przygotowanie:

    Dynię obrać i oczyścić z pestek, pokroić w cienkie plastry i dusić ok. 20 min w osolonej wodzie, po czym zmiksować. Mus z dyni i kukurydzę włożyć do garnka, dodać ciągle mieszając mąkę, doprawić cukrem i whisky. Podawać na gorąco.

      Serwis powstał dzięki pomocy finansowej Unii Europejskiej i Budżetu Państwa w ramach Programu Phare 2003 PL2003/004-379.01.01Organizacje pozarządowe na rzecz zrównoważonego rozwojuZa treść serwisu odpowiada Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju, poglądy w nim wyrażone nie odzwierciedlają w żadnym razie oficjalnego stanowiska Unii Europejskie