Produkty, inne
    fotka

    Konfitura z zielonych pomidorów 7zł/słoik

    Konfitura z zielonych pomidorów.
    Najlepiej smakuje smażona wiele godzin w żeliwnym garze, na piecu opalanym drewnem. Jest słodka, gęsta, w kolorze od jasnej groszkowej zieleni, aż do ciemnego brązu, w zależności od gatunku uzytych pomidorów i czasu smażenia.

    Tradycyjna receptura jest niezwykle prosta, ale osiągnięcie pożądanego smaku takiego samego jak 60 lat temu, wymaga dużo czasu i cierpliwości.

    I tak właśnie zaczęło się w rzózce smażenie Konfitury z zielonych pomidorów, która powoli staje siępotrawą regionalną, swoistą atrakcją turystyczną, której można skosztować jedynie w trzech gospodarstwach na terenie maleńkiej wsi położonej u stóp wzgórz Wińskich w Krainie Łęgów Odrzańskich

    Â Cena za słoik to 7 zł

       
      • bieżący artykuł
      • komentarze do artykułu
      • inne artykuły z tej kategorii
      Serwis powstał dzięki pomocy finansowej Unii Europejskiej i Budżetu Państwa w ramach Programu Phare 2003 PL2003/004-379.01.01Organizacje pozarządowe na rzecz zrównoważonego rozwojuZa treść serwisu odpowiada Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju, poglądy w nim wyrażone nie odzwierciedlają w żadnym razie oficjalnego stanowiska Unii Europejskie