Produkty, piekarnicze
    fotka

    Miodowe pierniczki z Przemkowa 4pln/10dag

    Ciastka piernikowe mają najdłuższą tradycję spośród wszystkich wypiekanych ciast. Ich nazwa wywodzi się od staropolskiego słowa pierny, czyli pieprzny, bowiem pieprz jest jedną z przypraw wchodzących w skład pierników. Charakterystyczną cechą ciastek piernikowych jest ich miodowy i korzenny smak.

    Pierniczki z Przemkowa swą wyjątkowość zawdzięczają głównie przemkowskim miodom, które nadają im jedyny i niepowtarzalny smak, a sposób ich wytwarzania jest tradycją rodzinną kultywowaną od lat. Pierniczki można dostać przede wszystkim na jarmarkach bożonarodzeniowych.

    Cena 4 pln za 10dag

       
      • bieżący artykuł
      • komentarze do artykułu
      • inne artykuły z tej kategorii
      Serwis powstał dzięki pomocy finansowej Unii Europejskiej i Budżetu Państwa w ramach Programu Phare 2003 PL2003/004-379.01.01Organizacje pozarządowe na rzecz zrównoważonego rozwojuZa treść serwisu odpowiada Dolnośląska Fundacja Ekorozwoju, poglądy w nim wyrażone nie odzwierciedlają w żadnym razie oficjalnego stanowiska Unii Europejskie